Valpar

Kennel Dhawati

 

Valpar våren 2017

 

För mig är det viktigt att en saluki ser ut och uppträder som en saluki. Vår standard talar om måttfullhet, funktion och balans i konstruktionen. En saluki skall vara värdig och vänlig.

Jaktlusten är också en viktig del av rasen som inte får avlas bort av bekvämlighets skäl.

Mitt mål är att få fram salukis som kan fungera både till utställning, LC och samtidigt vara en pålitlig familjehund med allt vad det innebär.

 

 

 

Vi har börjat planera vår nästa valpkull.

Under vintern/våren 2017 kommer vi förhoppningsvis para Lyra

 

SE UCH FI UCH SE LCCH NO LCCH SVJ-13

Dhawati Ujala Lamiah

 

med

 

SE UCH Afifa Altaaf

 

Förfrågningar välkomna

 

Både Bahram och Nashira har visat att de inte bara är vackra utan även funktionella.

 

Bahram har visats mycket framgångsrikt i utställningen med flera BIR och BIS-placeringar, därtill har han även tävlat lure coursing med cert som bästa resultat. Bahram har genomgått karaktärsprov och är skottfast.

 

Bahram är pappa till Matanah's B-kull, där flera av valparna trots sin unga ålder redan har börjat visa framfötterna i utställningsringen.

 

Nashiras bästa resultat från utställningsringen är när hon placerade sig som BIS på Skokloster Summer Show 2010 för Mary Parker, kennel Classicus. På lure coursingfälten har Nashira flygit fram till att bli Sveriges bästa lure coursingssaluki 2012 samt blivit både svensk och norsk lure coursing champion. Nashira har även ett godkänt spår i anlagsklass, viltspår. Se gärna Nashiras hemsida, www.nashira.se

 

Bahram har undersökt hjärtat utan tecken på hjärtsjukdomar 06/2011. Nashira är HD och ED undersökt utan anmärkning (HD: A och ED:ua och har undersökt hjärtat utan tecken på hjärtsjukdomar 03/2015).

 

Valpar födda 25/6- 15

 

För mer information kontakta oss gärna!

Katarina 070-957 87 57

katta.widstrom@gmail.com

Petra 070-847 35 58 (tikens ägare)

petra.c.karlsson@gmail.com

 

 

 

Bildspelets fotografer: Petra Karlsson, Jessica Bolander, Tomas Jeansson, Sanna Persson, Jenny Ljungberg och Christine Ehrlander

 

 

 

 

All copyright tillhör Dhawati eller benämnda fotografer.

Webmaster: Katarina Widström och Petra Karlsson