Kennel Dhawati


Nyheter 2018

Juni

På LC provet i Östersund hade kenneln stor framgång, både med egna hundar och med avkommor efter Dhawatihundar. Dhawati Batul Meissa tog sitt andra LC CERT och slutade på en fin 2:a plats. Dessutom togs de två hanhundscerten av två kusiner med Dhawati föräldrar! Ch Husniyas Almir al Uday (e: Ch Dhawati Uday Karam) på 2:a plats och Ch Sinax Chamsin (e: Ch Dhawati Nadir ibn Rashid) på 4:e. Chamsin blev dessutom Svensk och Norsk LC champion! Stort grattis till er alla!

Maj

Nu var det länge sedan jag skrev här. B kullen har vuxit till sig och tagit flera cert, championat och meriter inom utställning och LC.

D. Batul Meissa kommer att representera Sverige på LC EM i Danmark i juni 2018. Stort lycka till!


A kullen föddes 20 april 3 pojkar och 3 flickor. Jag kommer att lägga upp bilder på deras utveckling här. Några av valparna söker egna hem att flytta till om några veckor. Jag tror och hoppas att de, förutom att bli underbara sällskapshundar, kommer att lämpa sig mycket bra för både utställning och LC med tanke på deras utseende och härstamning. Leveransklara tidigast 15 juni.

Hane 2 Guld släthår/ gold smooth

Dhawati Aldabran Mayyas

Till salu/Available

Hane 1 Röd släthår/ red smooth

Dhawati Al-adin Sabiq

Till salu/Available

Hane 3 Röd långhår/ red feathered

Dhawati Al-falash Ahmar

Bokad/booked

Tik 1 grizzle släthår/grizzle smooth

Dhawati Aisha Ramad

Till salu/Available

Tik 2 guld långhårig/ gold feathered

Dhawati Aurora Lamiáh

Till salu/Available

Tik 3 guld/cream släthår/ gold/cream smooth

Dhawati Amira bint Rafiiqa

Bokad/booked


Nyheter 2015


Augusti

I början av Augusti tog vi oss en tur norrut. På SvVk:s utställningen i Svenstavik blev Iorek BH-3 ena dagen och BH-2 andra dagen. Pikku var bara med en dag vilket resulterade i BT-2. Lyra var BIM brukshund på lördagen, BT-2 på söndagen med R-CACIB och Java vann en stor öppenklass samma dag och fick då sitt andra cert och en BT-4 placering. domare var Petter Fodstad på lördagen och Annica Uppman andra dagen.

I Askersund helgen efter blev Iorek BH-4, Lyra BT-2 och Java tog ytterligare ett r-cert.

Domare var Henrik Härling.

Sen var det dags för Eskilstuna/Norrköping. Eskilstuna var ingen höjdare för oss, men i Norrköping gick det desto bättre! Lyra BT-2 med CACIB och Java vann än en gång öppen klassen med ck. Hon blev oplacerad i BT men fick sitt efterlängtade cert och blev svensk utställningschampion. Dömde gjorde Birgitta Svarstad.


Valparna växer och frodas. Det finns fortfarande, pga återbud, två tikar kvar till salu.

De ser båda mycket lovande ut, så vi ser gärna att de kommer till utställnings/LC intresserade hem.


Se B kullen sida


Juli del 2


Tre Dhawati hundar deltog på LC Provet i Sjöbo i Skåne. Bäst i från sig gjorde Lyra, som efter ett starkt 2:a lopp, vann bland tikarna. Java och Pikku hade roligt men var bland de sista i placeringslistan! ;-)


Iorek tog sig en tur till Lettland och resan resulterade i en ny championtitel, 2 x BIR, BIG-2 och ett CACIB. Han är nu även lettisk utställningchampion och saknar bara 1 CACIB för sin C.I.B titel.

Juli del 1

Julimånad inleddes med ett mycket, mycket varmt LC prov i Söderköping. På grund av värmen fick hundarna endast springa ett lopp var. Banan var trixig med flera svåra svängar. Nike och Siri (whippetarna) gjorde väl ingen fantastisk insats utan slutade på 17 resp 30 plats av 50 talet startande whippettikar.

På söndagen var det salukinas tur.

4 Dhawati hundar startade, Iorek slutade på en fin 4:e plats, Lyra på en 5:e plats, Pikku 7:a och Java 12:a.


11 juli var det dags för Svenska Salukiringens utställning i Gammelkroppa, Värmland. Ett 50 tal salukis var anmälda och domare var Liz Stephen, kennel Bedu, GB.

Det blev en fantastisk dag för vår del. Iorek blev 2:a i championklassen och BH-4. Uno deltog i veteranklassen och blev 2:a. Lyra vann bruksklassen med ck blev senare BIS brukshund. Java blev (som vanligt) 2:a i öppenklassen med ck och BT-3 med r-cert. Största överraskningen stod Pikku för. Hon vann en fin championklass och travade hela vägen till Bästa tik!! Mot hanen blev hon sen BIM.

Lyra och Iorek blev BIS par

Kennel Dhawati blev BIS uppfödare med en fantastisk kritik!

Maj/juni


Nu är valparna födda!

25/6 födde Nashira 2+7 valpar efter Ch Al Wathba Bahram al Nadir.

Färgerna blev 1 hane som är black & creme, 1 ljus creme hane, 3 tikar som är black & tan/creme, 3 fawn tikar och 1 creme tik. Alla ser ut att få bra pigment och är pigga och matglada!

Några valpar finns till salu, förfrågningar är välkomna!14/6 Var vi på SKK nat i Avesta och ställde ut för Elisabeth Janzon (Kennel Wolftone). Det blev en mycket lyckad dag då Lyra, Ch Dhawati Ujala Lamiah blev BIR och BIG 4 och Iorek, Ch Dhawati Uday Karam blev BIM.


Helgen 16-17/5 var det utställning och LC prov i Norberg. Salukiringen hade utställning med Gunny Blomgren, kennel Zeraáti el, som domare.

Iorek, Ch Dhawati Uday Karam blev BH-3

Lyra, Ch Dhawati Ujala Lamiah, blev BT-3 och BIS brukshund

Java, Dhawati Unaza bint Rafiiqa blev 2:a i öppen klass med hp och

Pikku, Ch Dhawati Naimah Shadan blev 3:a i championklassen

Kennel Dhawati hade även BIS vinnande uppfödargrupp!


Även på LC provet gick det bra. Trots regn och leriga fält placerade sig U kullen i topp!

Lyra blev nr 2 med cert och championat, Java blev nr 4 bland tikarna och Iorek blev nr 3 bland hanarna. Även Pikku gjorde en bra insats och fick ett godkänt prov!


April


Nu har säsongen dragit i gång ordentligt.


Först ut på LC-fältet var Iorek, D* Uday Karam som startade på provet nere i Skåne och vann med cert och blev därmed kennels tredje lure coursing-champion. Han blev också genom sin vinst direkt kvalificerad till LC-EM i Finland. Iorek kan nu titulera sig som rasen första trippelchampion i Sverige genom att han nu är champion i lure coursing, viltspår och utställning. Stort grattis Siw och Martina!!!


På provet i Mariestad placerade sig Lyra, D* Ujala Lamiáh och Java, D* Unaza Bint Rafiiqa på en delad 6:e av 22 hundar i en mycket tuff konkurrens.


Veckan efter var det dax för utställning i Västerås för domaren Niklas Eriksson, kennel Qirmizi. Iorek, D* Uday Karam placerade sig som andra bästa hane och Lyra, D* Ujala Lamiáh blev andra bästa tik med cert och blev därmed svensk utställningsschampion!!!


Nashira, D* Nashira bint Rafiiqa har blivit parad med Bahram, Al wathba Bahram Al Nadir och valparna beräknas komma i slutet av juni/början av juli. För mer information se under valpar.
Nyheter 2014


Året avslutades flera fina placeringar på Svenska salukiringens hemsida.

Iorek, D* Uday Karam 3:e bästa kombinerat uts/lc, hane 5:e bästa lure coursing hane och 20:e bästa utställningssaluki, hane. Iorek blev därmed 1:a reserv till LC-EM 2015.

Lyra, D* Ujala Lamiáh 2:a bästa kombinerat uts/lc och 6:e bästa lure coursing tik. Lyra blev därmed 2:a reserv till LC-EM 2015.

Java, D* Unaza Bint Rafiiqa, 12:e bästa kombinerat uts/lc tik.

Hilda, D* Hinda bint Rafiiqa blev 10:e bästa avelstik.

Umer, Al Wathba Umer al Driw blev 12:e bästa avelshane.

På uppfödarlistan blev placeringen en fin 10:e plats.


I Norge på Salukiutvalgets årslistor blev det även där några fina placeringar.

Morris, D* Nadir ibn Rashid blev ännu ett år årets avelshane genom som sina fina valpar på kennel Sinax och Bahram, Al wathba Bahram Al Nadir som planeras att para med Nashira, D* Nashira bint Rafiiqa blev årets utställningssaluki.


Stort grattis till alla och ett stort tack till alla aktiva valpköpare.


September


Den 28:e september åkte Iorek, D* Uday Karam till Åland och placerade som bästa hane fyra med R-cert. Stort grattis Martina och Siw!


Årets sista LC-prov var uppe i Nyland och tack vare Martina kunde Lyra, D* Ujala Lamiáh vara en av deltagarna. Hon placerade sig på en mycket fin femte plats av 14 tikar. Iorek, D* Uday Karam avslutade med att bli åtta av 15 hanar. De har båda haft en fantastisk säsong med cert och flera fina placeringar, nu längtar vi redan till nästa säsong drar i gång.


Efter en riktigt bra helg i Högbo åkte vi helgen efter till Gimo och utställningen där, Iorek, D* Uday Karam debuterade i championklassen med bravur och gick hela vägen till BIM, endast slagen av sin syster Pikku, D* Naímah Shadan som vann sin championklass och blev BIR. Lyra, D* Ujala Lamiáh placerade sig som bästa tik 4 med r-cert.


Den första helgen i september åkte vi till Högbo Bruk för att ställa för Sofie Lönn. Iorek, D* Uday Karam var först ut och vann öppenklassen med CK och slutade sedan som bästa hane 2 med R-CACIB, cert och Championat. Stort stort grattis Martina och Siw! Java, D* Unaza Bint Rafiiqa deltog även hon i öppen klassen och vann den CK och fick sedan cert. Pikku, D* Naímah Shadan deltog för henne i årets första utställning och slutade som bästa tik 4. Även Nashira, D* Nashira bint Rafiiqa deltog och vann tikarnas bruksklass med exc. Dagen avslutades med att bli BIR-uppfödare.


AugustiAugusti började med en fantastisk helg i Svenstasvik. På lördagen var det vinthundspecial och domaren var Saija Juutalainen, kennel Wallaby. Iorek, D* Uday Karam placerade som tvåa i sin klass och sen var det systrarnas tur. Lyra, D* Ujala Lamiáh vann sin klass med CK och slutade som bästa tik 2 med cert och blev även BIS-brukshund samt BIS-par tillsammans med brosan Iorek. Java, D* Unaza Bint Rafiiqa slutade som bästa tik 3 med r-cert. Vilken dag!!!


Dagen efter vann Iorek bruksklassen med CK och blev bästa hane 2 med r-cert, även Java vann bruksklassen med CK men blev oplacerad i bästa tik, en som däremot placerade sig i bästa tik var  Lyra som första vann öppen klassen med CK och slutade som bästa tik 3 med cert.


Vi vill även passa på att gratulera Cathrine och Bahram, INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir, som haft en fantastisk sommar med flera BIR och fina placeringar, bland annat blev han BIR på världsutställningen i Finland, BIR på den den Norska salukispecialen och bästa hane 2 på Skolkloster Summer Show. Grattis Cathrine och Bahram!JuliJuli avslutades med Bråvikens VKLC:s sommarprov i Bronäs. Iorek, D* Uday Karam visade framfötterna än en gång och kom in på en andra platsav 12 hanar med cert, hans tredje för säsongen. Stort grattis Martina och Siw!!! Lyra, D* Ujala Lamiáh och Java, D* Unaza Bint Rafiiqa kom in på en 9:e respektive 13:e plats av 16 tikar.

På Skokloster Summer Show vann Iorek, D* Uday Karam brukklassen samt blev uttagen till bästa rörelser med CK för domaren Anette Haferl, kennel Tin Hinan. Iorek slutade sedan som BIS-brukshund!! Lyra, D* Ujala Lamiáh och Java, D* Unaza Bint Rafiiqa ställdes båda två med exc för domaren Frank Farrar kennel Sedeki. Java blev precis som kullbror även hon uttagen till bästa rörelser.

 

På SKK:s utställning i Köping dömde salukiuppfödaren Karin Hedberg, kennel Kashmani. Iorek, D* Uday Karam vann återigen sin klass även denna gång med CK och placerade sig slutligen som bästa hane 3 med r-cert. I bruksklassen deltog Nashira, D* Nashira bint Rafiiqa och Lyra, D* Ujala Lamiáh båda två med exc, Lyra vann dessutom klassen med CK. Java, D* Unaza Bint Rafiiqa deltog sedan i öppen klassen där hon placerade sig på en andra plats med CK . Java var även med länge bland de tikar som tävlade om bästa tik placeringarna, men blev till sist avtackad när de bara var sex stycken tikar kvar.


I Askersund på SKK:s utställning ställdes Iorek, D* Uday Karam för domaren Carina Ekwall och vann sin klass med CK.

 

 

Den 13:e juni åkte vi till Salukiringens rasspecial i Alfta som dömdes domaren Zola Rawson, kennel Mumtaz. Lyra, D* Ujala Lamiáh vann bruksklassen med CK, slutade som bästa tik 2 med r-cert bakom BIS tiken. Hon blev även BIS brukshund. Java, D* Unaza Bint Rafiiqa, blev 2:a i öppenklass med ck. Endast 6 av de 30 tikarna fick CK, så jag är jättenöjd med tjejernas insatser idag! Alva och Java deltog i barn med hund och vann, så duktiga!! Deltog gjorde även Iorek, D* Uday Karam och Nashira, D* Nashira bint Rafiiqa båda vi varsitt exc med placering i respektive bruksklass.


Siri, Let's Run Worth Every Step fick sin whippetracelicens idag på tävlingarna Södertäjle.


Juni


Iorek, D* Uday Karam  deltog på midsommardagen i Krånge på sitt fjärde LC-prov i karriären och kom hem med ytterligen fin placering. Han  placerade sig  efter två fina lopp på en  andra plats  med cert och därmed tog han sitt andra  svenska LC-cert. Stort grattis Martina, Siw och Iorek!Siri, Let's Run Worth Every Step har tagit första steget mot sin whippetracelicens genom en godkänd tävling i Södertälje den 14:e juni.Iorek, D* Uday Karam  åkte till Vännäs  den 14:e och 15:e juni. På lördagen  vann  han bruksklassen och blev sedan bästa hane 3 med reserv-cert för Marie Gadolin. Så  Vinthundsklubbens utställningen på söndagen vann han även där klassen  och blev bästa hane 3 med reserv-cert för Maria Nordin, kennel Badavie. I finalerna  blev han sedan både BIS-2 brukshund  och BIS-par med   sysslingen Al Wathba Dima Fariba. Stort  grattis Martina och Iorek!


Valpar planeras våren/sommaren 2015 mellan


INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 Al Wathba Bahram Al Nadir

och

SE LCCH NO LCCH SBIS Dhawati Nashira bint Rafiiqa

För mer information, se under Valpar.Maj


Härnäst gick turen till Karbenningen där Lyra, D* Ujala Lamiáh än en gång stod som segare och tog därmed ytterligare ett cert. Iorek, D* Uday Karam, kom efter särskiljning på en andra plats och missade därmed certet och första placeringen  med minsta möjliga marginal. Java, D* Unaza Bint Rafiiqa springer sitt första officiella prov med två godkända lopp som resultat. Siri, Let's Run Worth Every Step, placerade sig igen på en tredje plats med cert! Nike, Hot Isle Nicorana kom på en fin åttonde plats av cirka 30 startande tikar.Nu är det Javas, D* Unaza Bint Rafiiqa, och Hakims, D*  Usiam  Al Dirw, tur att ta sina  licenser.


I Söderköping  vinner både Lyra, D* Ujala Lamiáh och Iorek, D* Uday Karam, sina klasser och tar därmed sina första  svenska cert! Dessutom debuterar både Siri, Let's Run Worth Every Step, och Nike, Hot Isle Nicorana, med fina  resultat, Siri trea med cert och Nike på en trettonde plats!April


Vi startar upp årets  lure coursingsäsong med att Lyra , D* Ujala Lamiáh, och Iorek, D* Uday Karam, tar sina  licenser. I slutet av april debuterar de båda  på  fältet  på det internationella  provet i Trögstad, Norge där Lyra placerar sig som andra bästa tik med cert och R-cacil. Vilken debut!!!


All copyright tillhör Dhawati eller benämnda fotografer.

Webmaster: Katarina Widström